Getuigenissen

Getuigenissen

27 June 2017

“Mentor-Escale betekent voor velen familie.”

Door Mentor-Escale hebben we een transitwoning gevonden. We maakten er kennis met een maatschappelijk werker, opvoeders. Ze helpen ons ook met de school. Het bestaat uit een goed georganiseerde omkadering en we kunnen er andere jongeren keren kennen.
27 June 2017

“Syrië is door de oorlog een erg gevaarlijk land geworden.”

Ik zou graag uitleggen wat oorlog doet wanneer het in je land voorkomt, maar het is moeilijk om de juiste woorden te vinden. Oorlog kan heel plots ontstaan. Op één moment lijkt alles goed te gaan en de volgende dag ben je alles kwijt wat je opgebouwd had. Wanneer er oorlog in je land is, brengt het honger, de dood en onveiligheid met zich mee.
27 June 2017

“Ik ben vandaag 17 jaar en zit in het 4e jaar mechanica. Hiernaast werk ik nog.”

In het begin het ik het moeilijk om het te verstaan omwille van de taal. Een opvoedster heeft me geholpen om een school te vinden en me in te schrijven. Nu spreek en begrijp ik goed Frans. Wanneer ik aan de toekomst denk, denk ik vooral aan afstuderen.
27 June 2017

We hebben een transitwoning gevonden

Les Talibans sont venus chez nous en pleine nuit. Ils étaient lourdement armés. Mon oncle avait été tué et mon frère était gravement blessé par balle.Les Talibans sont venus chez nous en pleine nuit. Ils étaient lourdement armés. Mon oncle avait été tué et mon frère était gravement blessé par balle.
27 June 2017

Ik kan zeer persoonlijke dingen bespreken.

Je suis passé d’Erythrée en Ethiopie, puis au Soudan, en Egypte, en Lybie. En Lybie…c’était très difficile… Ils avaient des armes, et si on disait quelque chose, ils nous tuaient.
27 June 2017

Ik kom naar Mentor-Escale om te spreken met iemand die ik vertrouw en me kan begeleiden rond mijn toekomst

Ik ben een Guineese vluchteling. Ik verliet Guinee omwille van een gedwongen huwelijk. Ik onderging fysiek geweld en mishandeling door mijn man. Na vijf maanden huwelijk verliet ik Guinee. Ik kreeg hulp van de mama van mijn beste vriendin die een contactpersoon had die in België woonde.